Where did my textures go?

Thinking about improving the Artwork in Vega Strike, or making your own Mod? Submit your question and ideas in this forum.

Moderator: pyramid

Where did my textures go?

Postby DaveAshton » Thu Aug 25, 2011 4:33 am

OK, I've got to this stage in Wings3D (it's not as detailed as it looks, it's mostly textures, and yes it does still need quite a bit of work).

Image

I'd exported it as an .obj, copied that (and the MTL*) to the .bin directory, ran it through mesher, copy the bfxm (and the textures themselves, obviously) to the ship's folder... all should be fine I thought.

However, in game it turns into this:

Image

Where am I going wrong?




*MTL has been edited in Notepad++ as mentioned on the wiki:

kd 1.0 1.0 1.0
ks 1.0 1.0 1.0
ka 0.0 0.0 0.0
ke 0.0 0.0 0.0
User avatar
DaveAshton
Merchant
Merchant
 
Posts: 49
Topics: 14
Joined: Mon Aug 15, 2011 9:04 am

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg

Re: Where did my textures go?

Postby Deus Siddis » Thu Aug 25, 2011 10:25 am

What I do to get working results is convert to xmesh using the following pipeline-- obj/mtl > bfxm > xmesh. (By some bug you can't convert directly from obj/mtl to xmesh, last I checked).

Then I edit the xmesh to point to the textures (I use windows notepad for this, personally).

And finally I convert the xmesh back into a bfxm.

Also double or triple check to make absolutely certain you spelled the texture names the same way for both the texture files and the xmesh syntax pointing to the texture files. A simple syntax error can cause you many painful hours of bug hunting because it hides so well in plain site. :wink:
Deus Siddis
Elite
Elite
 
Posts: 1362
Topics: 13
Joined: Sat Aug 04, 2007 8:42 am

Re: Where did my textures go?

Postby DaveAshton » Thu Aug 25, 2011 2:18 pm

No luck with that.

I have managed to turn the ship into some kind of rainbow-y disco light though (that was before the XMesh conversion)...

I'll keep pressing buttons, hopefully I'll find something that works :P
User avatar
DaveAshton
Merchant
Merchant
 
Posts: 49
Topics: 14
Joined: Mon Aug 15, 2011 9:04 am

Re: Where did my textures go?

Postby DaveAshton » Mon Aug 29, 2011 9:59 am

Got it working :D (but not with the ISD, due to impatience with UV mapping wait times).

I'm not 100% sure what the problem was, but I think it's probably because the ship hadn't been combined into 1 solid piece before UV mapping it.
User avatar
DaveAshton
Merchant
Merchant
 
Posts: 49
Topics: 14
Joined: Mon Aug 15, 2011 9:04 am


Return to Content Vetting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests