Need help with Privateer Remake install on Ubuntu Linux

Forum for discussing various mods for the VS-engine based upon Privateer. (Please play nice now, and extinguish all flaming materials.
Sincerely, The Management)

Need help with Privateer Remake install on Ubuntu Linux

Postby blackangel2008 » Wed Sep 12, 2007 2:52 pm

Hey,

I just got Ubuntu Linux (my other computer is no good any more, due to technical difficulties...) and I tried to install Privateer Remake and I have no clue of what to do...

I have the RUN File on my desktop, but I don't know what to open it with or extract it for that matter, is it similar to a executable???

Can anyone help me with this matter...

After I get this Installed I am going to get Parallel Universe added so if anyone can give me tips for that while your at it that would be great...

One last thing is my computer fast enough for the game this is a different laptop than my newer Dual Core processor machine... some specs on my current machine are in my signature...
My current Machine: 05/29/2008 @ 4:48pm
Running:

OS Name Microsoft Windows XP Professional
Version 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Manufacturer: TOSHIBA System Model: Satellite A105 System Type: X86-based PC
Processor#1: x86 Family 6 Model 14 Stepping 8 GenuineIntel ~1596 Mhz
Processor#2: x86 Family 6 Model 14 Stepping 8 GenuineIntel ~1595 Mhz
BIOS Version/Date: Phoenix Technologies LTD 2.00, 8/30/2006
SMBIOS Version: 2.31
Hardware Abstraction Layer Version: "5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)"
Total Physical Memory: 1,024.00 MB
Available Physical Memory: 547.37 MB
Total Virtual Memory: 2.00 GB
Available Virtual Memory: 1.96 GB
Page File Space: 2.39 GB
blackangel2008
Merchant
Merchant
 
Posts: 34
Topics: 5
Joined: Sun Aug 12, 2007 2:41 pm

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg

Postby hellcatv » Wed Sep 12, 2007 4:09 pm

su root
sh <installerfilename>
Vega Strike Lead Developer
http://vegastrike.sourceforge.net/
User avatar
hellcatv
Developer
Developer
 
Posts: 3980
Topics: 86
Joined: Thu Jan 02, 2003 9:53 pm
Location: Stanford, CA

Postby loki1950 » Wed Sep 12, 2007 4:56 pm

If it is the same as the vegastrike installer you don't need to run it as root as the engine is quite happy running in user land.Easier to hack things as well :wink:

Enjoy the Choice :)
my box::HP Envy i5-6400 @2Q70GHzx4 8 Gb ram/1 Tb(Win10 64)/3 Tb Mint 18/GTX745 4Gb acer S243HL K222HQL
Q8200/Asus P5QDLX/8 Gb ram/WD 2Tb 2-500 G HD/GF GT640 2Gb Mint 17.3 64 bit Win 10 32 bit acer and DELL E6400 4GB ram/100 GB HD Mint 17.3 6
User avatar
loki1950
The Shepherd
 
Posts: 5708
Topics: 51
Joined: Fri May 13, 2005 1:37 pm
Location: Ottawa

Postby blackangel2008 » Sat Sep 22, 2007 5:18 pm

I'm sorry for the lack of know how...

I am not familiar with Linux at all...

Every thing I save/download is saved to my desktop...

So there is a RUN file there and I can't open it or extract it or anything, it just sits there so...

I kinda need help in dummy terms...

So if anyone who is familiar with linux can help me that would be greatly appreciated...
My current Machine: 05/29/2008 @ 4:48pm
Running:

OS Name Microsoft Windows XP Professional
Version 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Manufacturer: TOSHIBA System Model: Satellite A105 System Type: X86-based PC
Processor#1: x86 Family 6 Model 14 Stepping 8 GenuineIntel ~1596 Mhz
Processor#2: x86 Family 6 Model 14 Stepping 8 GenuineIntel ~1595 Mhz
BIOS Version/Date: Phoenix Technologies LTD 2.00, 8/30/2006
SMBIOS Version: 2.31
Hardware Abstraction Layer Version: "5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)"
Total Physical Memory: 1,024.00 MB
Available Physical Memory: 547.37 MB
Total Virtual Memory: 2.00 GB
Available Virtual Memory: 1.96 GB
Page File Space: 2.39 GB
blackangel2008
Merchant
Merchant
 
Posts: 34
Topics: 5
Joined: Sun Aug 12, 2007 2:41 pm

Postby ace123 » Sat Sep 22, 2007 6:42 pm

Yes, to open it you have to set it to an "executable". This is a security precaution so that you can't accidentially run anything as a program.

To do that from the GUI, right click on it, go to properties and permissions and look for "executable" permissions. Set it to be executable for everyone.
ace123
Lead Network Developer
Lead Network Developer
 
Posts: 2560
Topics: 32
Joined: Sun Jan 12, 2003 2:13 am
Location: Palo Alto CA

Postby blackangel2008 » Sat Oct 27, 2007 3:00 pm

Thanks that helped a lot, got it running finally, now off to fix graphics card issues.... :wink:
My current Machine: 05/29/2008 @ 4:48pm
Running:

OS Name Microsoft Windows XP Professional
Version 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Manufacturer: TOSHIBA System Model: Satellite A105 System Type: X86-based PC
Processor#1: x86 Family 6 Model 14 Stepping 8 GenuineIntel ~1596 Mhz
Processor#2: x86 Family 6 Model 14 Stepping 8 GenuineIntel ~1595 Mhz
BIOS Version/Date: Phoenix Technologies LTD 2.00, 8/30/2006
SMBIOS Version: 2.31
Hardware Abstraction Layer Version: "5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)"
Total Physical Memory: 1,024.00 MB
Available Physical Memory: 547.37 MB
Total Virtual Memory: 2.00 GB
Available Virtual Memory: 1.96 GB
Page File Space: 2.39 GB
blackangel2008
Merchant
Merchant
 
Posts: 34
Topics: 5
Joined: Sun Aug 12, 2007 2:41 pm



Return to Privateer Universe

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron