How do you change the type of planet?

This is the location for all mods to collaborate. Anyone making or planning their own mod should post help requests, screen shots and news here.

Moderators: tillias, Omega, Mod Contributor

How do you change the type of planet?

Postby Minwaabi » Wed Jan 02, 2013 10:29 am

I would like to change Europa in the Sol system to be a habitable planet as it is supposed to have human habitation according to the lore. I was thinking an Ice planet would fit appropriately. How do I do this? I've looked on the wiki and it doesn't seem to make a ton of sense when compared to how the system files actually look.

Thanks for any help.
Minwaabi
Just a tourist with a frag'd nav console
Just a tourist with a frag'd nav console
 
Posts: 3
Topics: 1
Joined: Wed Jan 02, 2013 10:07 am

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Digg Digg

Re: How do you change the type of planet?

Postby klauss » Wed Jan 02, 2013 10:55 am

Just add a unit europa__planets in units.csv (check out earth__planets for a template).
Oíd mortales, el grito sagrado...
Call me "Menes, lord of Cats"
Wing Commander Universe
User avatar
klauss
Elite
Elite
 
Posts: 7243
Topics: 55
Joined: Mon Apr 18, 2005 7:40 am
Location: LS87, Buenos Aires, República Argentina

Re: How do you change the type of planet?

Postby Minwaabi » Wed Jan 02, 2013 12:31 pm

Thanks for the quick response. However, I just tried that and it doesn't seem to have done anything once I test it out. Is there something else I have to do?
Minwaabi
Just a tourist with a frag'd nav console
Just a tourist with a frag'd nav console
 
Posts: 3
Topics: 1
Joined: Wed Jan 02, 2013 10:07 am

Re: How do you change the type of planet?

Postby klauss » Wed Jan 02, 2013 1:02 pm

Minwaabi wrote:Thanks for the quick response. However, I just tried that and it doesn't seem to have done anything once I test it out. Is there something else I have to do?


I'm not sure it's required, but you might also need a base script in bases/blah. (see bases/earth_some.py). If you really don't want to do all that and want to re-use the ice planets stuff, you could set unit="Snow" in the system xml.
Oíd mortales, el grito sagrado...
Call me "Menes, lord of Cats"
Wing Commander Universe
User avatar
klauss
Elite
Elite
 
Posts: 7243
Topics: 55
Joined: Mon Apr 18, 2005 7:40 am
Location: LS87, Buenos Aires, República Argentina

Re: How do you change the type of planet?

Postby Minwaabi » Thu Jan 03, 2013 2:02 pm

Where would I find the system xml?
Minwaabi
Just a tourist with a frag'd nav console
Just a tourist with a frag'd nav console
 
Posts: 3
Topics: 1
Joined: Wed Jan 02, 2013 10:07 am

Re: How do you change the type of planet?

Postby klauss » Thu Jan 03, 2013 2:13 pm

It's the Sol.system you've been editing.
Oíd mortales, el grito sagrado...
Call me "Menes, lord of Cats"
Wing Commander Universe
User avatar
klauss
Elite
Elite
 
Posts: 7243
Topics: 55
Joined: Mon Apr 18, 2005 7:40 am
Location: LS87, Buenos Aires, República Argentina

Re: How do you change the type of planet?

Postby Andy » Sat Feb 09, 2013 5:57 am

If you still need help check this out. There's a list what to do to introduce a new (or change) a planet type.

viewtopic.php?f=10&t=18483
Andy
Merchant
Merchant
 
Posts: 32
Topics: 7
Joined: Tue Dec 04, 2012 12:52 pm



Return to General Modding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest