Phantom reactor draw

Just downloaded Vega Strike and need help? Have a question but don't know where to start? Ask here.
Post Reply
ThinkSome
Merchant
Merchant
Posts: 44
Joined: Mon Apr 27, 2020 1:56 pm

Phantom reactor draw

Post by ThinkSome »

When I drop out of SPEC, the capacitors are still drained to charge shields. Jump caps are fully charged and I'm not shooting. I have reactor II 3000MJ/s and shields have recharge 172MJ/s. 3000 MJ - 172 MJ = positive number. What is draining all this power?
figures.png
upgrades_000.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
loki1950
The Shepherd
Posts: 5838
Joined: Fri May 13, 2005 8:37 pm
Location: Ottawa
Contact:

Re: Phantom reactor draw

Post by loki1950 »

Not sure there may be some artifacts that have been result of our update from Python 2.7 to the latest Python 3.0 release still tracking some down. BTW thx for the bot alerts :)

Enjoy the Choice :)
my box::HP Envy i5-6400 @2Q70GHzx4 8 Gb ram/1 Tb(Win10 64)/3 Tb Mint 19.2/GTX745 4Gb acer S243HL K222HQL
Q8200/Asus P5QDLX/8 Gb ram/WD 2Tb 2-500 G HD/GF GT640 2Gb Mint 17.3 64 bit Win 10 32 bit acer and Lenovo ideapad 320-15ARB Win 10/Mint 19.2
ThinkSome
Merchant
Merchant
Posts: 44
Joined: Mon Apr 27, 2020 1:56 pm

Re: Phantom reactor draw

Post by ThinkSome »

I've done some measurements after draining capacitors and jumping out of SPEC: it took roughly 32s for the shields to recharge (time until capacitor starts being charged).

Recharge speed is 172 MJ/s which means 22s to recharge a section.
Shield is 4 * 3780 MJ, so 4*24000 MJ to fully recharge it.
Which means 1090 MJ/s power draw per section, meaning I need 4360 MJ/s reactor. I will test this later maybe.


EDIT: is the declared 172MJ/s for all four or two sections or per section? The stats info does not make this clear.
Post Reply